Compressorrevisie

Onze service engineers  zijn opgeleid om schroefcompressoren en zuiger-compressoren te reviseren en hebben ervaring met de volgende merken;

  • Mayekawa
  • GEA
  • Howden
  • Sabroe;
  • Bitzer;

Service kan ter plaatse worden uitgevoerd, maar we hebben ook de middelen en gereedschappen om de klus in onze werkplaats uit te voeren.

Laseruitlijning

We hebben het gereedschap (SKF Laser Alignment) om de elektromotor indien nodig uit te lijnen met de compressor. Dit kan worden gedaan na een motor- of compressorvervanging of wanneer er een vermoeden bestaat van een verkeerde uitlijning.

 

 

 

 

Inspectie, vervanging of reparatie van Shell & Tube warmtewisselaars

Shell and Tube warmtewisselaars werken vaak met corrosieve media zoals zeewater en calciumchloride. De warmtewisselaars kunnen dan problemen ondervinden van corrosie. In veel gevallen zal dit uiteindelijk leiden tot het uitvallen van de warmtewisselaar door lekkage waardoor het koelmedium in het systeem komt.

Wij kunnen shell-and-tube warmtewisselaars repareren of indien nodig vervangen. Daarnaast kunnen we adviseren welke materialen het beste zijn voor de toepassing.

Wervelstroomanalyses (Eddy current)
Indien gewenst kunnen wij de warmtewisselaar ter plaatse inspecteren met Eddy Current Analyses om de wanddikte van de buizen te controleren. Het rapport laat zien welke buizen een verminderde wanddikte hebben waarna wij kunnen adviseren welke buizen vervangen moeten worden om schade te voorkomen.

Trilling metingen

Wij hebben het gereedschap in huis om een ​​eenvoudige trilling test uit te voeren op de elektromotor en compressor van het koelsysteem. Dit geeft een zeer goede indruk of de trilling grenzen niet worden overschreden. Overmatige trillingen kunnen leiden tot ernstige schade aan de compressor en de motor. Bij overschrijding van de trillingsniveaus moet de oorzaak van het probleem worden onderzocht en verholpen.

Na een service interventie op een compressor en / of uitlijning doen wij een meting als controle van de uitlijning.

Levering van reserve onderdelen

Voor bijna elk koelsysteem of compressor kunnen wij reserve- en vervangingsonderdelen leveren en installeren.

Aluminium vriesplaten.
Wij ontwerpen en produceren vervangingsplaten voor platenvriezers. We hebben duizenden platen geleverd voor platenvriezer in pekel en CO2-systemen met verbeterde warmteoverdracht, sterkte en corrosiebestendigheid.

Vervanging van besturingssystemen van koelsystemen.

Een koelinstallatie en zijn componenten in het algemeen zullen altijd veel langer in bedrijf blijven dan de besturingssystemen van de koelinstallatie.

De levensduur van industriële PLC- en computersystemen is over het algemeen 15 jaar, daarna is het moeilijk om reserveonderdelen te kopen en als ze beschikbaar zijn, is de prijs erg hoog. We vervangen complete besturingssystemen samen met de Human Machine Interface en herschrijven de software.

Het vervangende systeem wordt op nieuwe montageplaten gemonteerd welke overeenkomen met de montageplaten van het oude systeem. Op de dag van de vervanging wordt de oude montageplaats verwijderd en de nieuwe gemonteerd en aangesloten op de bestaande klemmenstroken van het bestaande elektrische systeem. De ombouwtijd wordt in de meeste gevallen tot een dag beperkt op die manier.

By-pass pekelfilters

Wij leveren by-pass pekelfilters die in CaCl2-systemen worden ingebouwd. Het pekelfilter heeft vier sterke magneten aan de binnenkant die staaldeeltjes uit het systeem opvangen. Het filterhuis is gemaakt van RVS en is voorzien van manometers om het drukverschil van het filter als vuilindicatie te controleren.

Vervanging van industriële luchtkoelers.

Wij ontwerpen en leveren op maat gemaakte gegalvaniseerde luchtkoelers die bestaande koelers kunnen vervangen die mogelijk moeten worden vervangen door reiniging van de koelers met reinigingsmiddelen die de verzinkte laag van de buizen en de vinnen aantasten. Vervangende koelers kunnen moeilijk te verkrijgen zijn wanneer de oorspronkelijke leverancier de koelers niet meer produceert. We vervingen koelers van snelvriezers en wervelbedvriezers. Afmetingen worden ter plaatse gecontroleerd en wij leveren een luchtkoeler die precies past.