Vis- en garnalenverwerking

Gevoelige producten vragen om een ​​delicate behandeling. Het aanhouden van de juiste temperatuur en kleine temperatuurverschillen in het verpakte product kan de houdbaarheid van een product aanzienlijk verlengen. Onze expertise op het gebied van luchtcirculatie-systemen is zeer waardevol gebleken bij het ontwerpen van systemen die uw product in de best mogelijke omstandigheden kunnen houden.

In veel gevallen is het niet alleen een koelcel waarin de juiste temperatuur moet worden aangehouden. Verwerkingsruimten zijn meestal ook gekoeld. Omdat er in deze ruimtes wordt gewerkt, is het belangrijk dat de gekoelde lucht geen oncomfortabele omstandigheden veroorzaakt voor de mensen die in deze ruimtes werken. Het richten van de lucht naar het plafond kan veel helpen om dergelijke problemen te voorkomen.

Diepvriesopslag en koelopslag.

Wij leveren koelsystemen voor vrieshuizen, ongeacht het product. Dit kan zijn voor nieuwe diepvriesmagazijnen of bestaande systemen die volledige vervanging van het systeem vereisen. Nieuwe systemen verbruiken minder energie omdat de huidige ontwerpparameters veel meer gericht zijn op energieverbruik dan in het verleden. Bovendien kan het koelmiddel in bestaande systemen een koelmiddel zijn dat al energie inefficiënt is, zoals R404A en R507.

Voor elke toepassing zullen we zorgvuldig de beste oplossing voor de klant bestuderen, rekening houdend met de omgevingsomstandigheden, milieubeperkingen (geluid, mogelijke emissies, enz.), het maximale stroomverbruik, het te koelen of in te vriezen product en de specifieke wensen van de klant.

Sinaasappelsap koeling en vriezen

Opslag van Sinaasappelsap is een heel goed voorbeeld van een product dat in grote tanks wordt opgeslagen. Er zijn twee soorten sinaasappelsap die in dergelijke tanks worden bewaard, namelijk;

FCOJ (Frozen Concentrated Orange Juice)– Bevroren geconcentreerd sinaasappelsap. Dit sap (60 ° Brix) wordt vervoerd en opgeslagen in grote roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van -10 °C en kan nog steeds worden verpompt omdat het nog vloeibaar is.

NFC (Not From Concentrate)—Niet uit concentraat.
Dit is een gepasteuriseerd sinaasappelsap sap dat als vers sap in supermarkten wordt verkocht en in restaurants en hotels als vers sap wordt geserveerd. Het product wordt opgeslagen in grote roestvrijstalen tanks met een temperatuur van –1 °C.

De tanks van beide soorten sap zijn geïnstalleerd in een geïsoleerde koelopslag welke wordt gekoeld met luchtkoelers en een luchtcirculatiesysteem om een goede luchtcirculatie rond de tank te behouden. Vooral de NFC tanks vereisen kleine temperatuurverschillen en MAREFSOL heeft de kennis om dergelijke systemen te ontwerpen en te leveren.

Sap of vloeistof invriezen

Het snel invriezen van een sap of een vloeistof die suiker of zout bevat, is erg belangrijk omdat een langzaam invriesproces ervoor zorgt dat het water van buitenaf bevriest, terwijl de suikerhoudende vloeistof zich in het midden van het blok concentreert.

Snel invriezen is mogelijk met vloeistofdichte plaatvriezers, maar het vereist een speciale controle van het vriesproces. Hoewel het niet heel gebruikelijk is om een ​​sap of andere vloeistof in een platenvriezer in te vriezen, kunnen we altijd de mogelijkheden onderzoeken wanneer een klant een dergelijke oplossing overweegt.

Gecontaineriseerde koelsystemen

We hebben complete systemen geleverd in 40 Ft containers. Hoewel ze groot lijken, is de breedte beperkt en is het voor ons een uitdaging om de apparatuur toegankelijk te houden voor onderhoud maar ook zonder belemmeringen om eruit te komen als er iets misgaat wat altijd een belangrijke factor is als het systeem met ammoniak werkt.

Proceskoeling

Er zijn tal van proceskoelingstoepassingen die een koelsysteem vereisen en we hebben veel systemen of units geleverd t.b.v. proces koel systemen. Wij leverden systemen voor;

  • Ice Condensing toepassingen;
  • een test unit voor een hoge temperatuur Ammoniak waterdamp warmtepomp;
  • Ammonia/ / CO2 Cascade condensing units, etc.

Met andere woorden; Wij zullen niet vaak nee zeggen als we worden uitgedaagd.