2020
Heiploeg International

Gevoelige producten (garnalen) vragen om een delicate behandeling

Het aanhouden van de juiste temperatuur en kleine temperatuurverschillen in het verpakte product kan de houdbaarheid van een product aanzienlijk verlengen. Onze expertise op het gebied van luchtcirculatiesystemen is zeer waardevol gebleken om een systeem te ontwerpen dat in staat was om het temperatuurverschil van hun kant-en-klaar product in de opslagruimte onder 0,5K te houden bij een opslagtemperatuur van –1 °C.

2022
Tersan in Turkije

RSW en vriesinstallatie voor een vissersvaartuig voor rond- en pelagische vis.

Wij leveren de RSW en vriesinstallatie en zorgen voor een goede voorkoeling en een perfect ingevroren product. Het schip zal worden uitgerust met verticale en horizontale vriezers en IQF-vriezers. Na invriezen wordt de vis in de diepvries ruimen opgeslagen waarvoor wij tevens de staal gegalvaniseerde spiralen leveren.

2019
Seatrade

4 koelschepen

Wij hebben de koel- (Ammoniak/Pekel) en luchtcirculatiesystemen ontworpen en geleverd voor 4 Koelschepen met een capaciteit van 300.000 CuFt. De schepen zijn in China gebouwd door GSHI Shipyard in Zhongshan. Het project duurde ongeveer 3 jaar (2016 tot 2019) van bestelling tot levering. Voor projectbegeleiding en heldere communicatie tussen ons en onze contractpartners hebben we gedurende twee jaar een lokale supervisor in dienst genomen. Wij kijken terug op een zeer waardevolle samenwerking met GSHI en Seatrade.

2021
PP Group

60.000 m3 Diepvriesopslag in Bremerhaven

Wij leveren koelsystemen voor vrieshuizen, ongeacht het product. Dat kan voor een nieuwe diepvriesopslag of voor bestaande systemen die volledige vervanging van het systeem vereisen. Voor hun 60.000 m3 Diepvriesopslag in Bremerhaven hebben wij een compleet nieuw Ammoniak koelsysteem geleverd en geïnstalleerd. Het belang van de energie-efficiëntie van het koelsysteem wordt door de PP-groep zeer belangrijk geacht en daarom hebben ze geïnvesteerd in een systeem dat zo min mogelijk energie verbruikt.

2019
Citrosuco

27.000 m3 Juice Tanker met 15 tanks.

Onze opdrachtgever heeft een containerschip omgebouwd tot Juice Tanker en 15 tanks geïnstalleerd met een totaal volume van 27.000 m3. Wij hebben het complete koelsysteem geleverd inclusief 3 grote Ammoniak/Brine koelunits. Het schip is in zeer korte tijd door Chengxi Shipyard in China omgebouwd.

Commissioned in 2021
DeSmet Ballestra

IJscondensatiesysteem voor Peru

Voor een proceskoelsysteem in Peru hebben we een CO2 Cascade koelsysteem geleverd voor ijscondensatie. Het systeem bestaat uit 3 units die door ons zijn ontworpen en geproduceerd. Slechts enkele aansluitleidingen hoeven ter plaatse te worden aangelegd.