We hebben systemen geleverd  en geïnstalleerd voor vissersschepen, koelschepen, koel en vrieshuizen, vlees en, visverwerking maar ook koel en vriessystemen die worden gebruikt in de procesindustrie. Daarnaast leveren wij servicediensten voor het onderhouden van dergelijke systemen.

 

 

 

 

Duurzame systemen, natuurlijke koudemiddelen

In 90% van alle installaties van Marefsol worden natuurlijke koudemiddelen toegepast zoals ammoniak (NH3) en kooldioxide (CO2). Daarmee garanderen wij onze klanten dat hun systemen de komende decennia onbeperkt meegaan.

Wij adviseren onze klanten bijna altijd om natuurlijke koudemiddelen te gebruiken, aangezien de toekomst van synthetische koudemiddelen onzeker is. Synthetische koudemiddelen hebben altijd een hoger Global Warming Potential (GWP) dan de natuurlijke koudemiddelen. Het GWP getal van een koudemiddel drukt de invloed van het koudemiddel op de opwarming van de aarde uit t.g.v. lekkage en het energieverbruik. Op dit moment ligt de grens op 2500 waardoor heel veel koudemiddelen al niet meer toegestaan zijn in nieuwe installaties. B.v. R404A, R507 enz.

Om de opwarming van de aarde te beperken zal de maximale GWP waarde van een koudemiddel in de toekomst worden aangepast naar lagere waarden.  Dat betekent dat een vervanging van een synthetisch koudemiddel in een bestaande installatie nodig kan zijn wanneer het koudemiddel wordt uit gefaseerd t.g.v. wetgeving.

Laag energieverbruik

Onze systemen zijn ontworpen om te werken met het laagst mogelijke energieverbruik door installatie van grote verdampers, grote condensors en warmtewisselaars die zijn gedimensioneerd volgens goede technische praktijk.

Eersteklas uitrusting

Een koelinstallatie bestaat uit veel standaard componenten maar ook uit op maat gemaakte apparatuur welke is ontworpen om aan de eisen van de klant te voldoen. We gebruiken alleen eersteklas apparatuur volgens de nieuwste normen. Op maat gemaakte apparatuur wordt gebouwd door onszelf of door gespecialiseerde fabrieken die voor de lange termijn partners van ons zijn voor de levering van dergelijke apparatuur.

Werkplaats

Wij hebben onze eigen werkplaats, samen met een ruim kantoor in Nieuwkuijk, Nederland. Wij ontwerpen en bouwen onze units zelf. De hoogte van de werkplaats is 10,5 meter en we hebben twee bovenloopkranen van 12,5 ton en 1 bovenloopkraan van 5 ton. Ons maximale hijsvermogen is 25 ton.

 

 

 

 

 

Onze mensen

Het allerbelangrijkste na bovenstaande opsomming zijn de mensen binnen ons bedrijf. Wij hebben bekwame, toegewijde en goed opgeleide mensen die er eer in stellen om de best mogelijke oplossingen en service aan onze klanten te leveren. Wij waarderen langdurige relaties met onze klanten en zullen daarnaar handelen.

Godfried Steenkamp

Managing director

Gerben van de Werken

Project engineer

Sjoerd Steenkamp

Marketing

Bas van Dongen

Project manager

Kelly de Bell

Office Manager

Daan Steenkamp

Service engineer

René van Esdonk

Service specialist