Spares & Services

Service, testen en inbedrijfstellingen van koel- en vriesinstallaties 

Service en reparatie vormen een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Marefsol BV. Met een onderhoudscontract zijn onze klanten verzekert van service en preventief onderhoud van hun complete installaties zoals:

– Mayekawa-compressoren.
– Howden-compressoren.
– Grasso-compressoren.
– Stal-compressoren.
– Bitzer-compressoren.

Omdat compressoren slechts een deel van het systeem zijn hebben we ons ook toegelegd op elk ander onderdeel van de koelsystemen zoals stop- en veiligheidskleppen, Danfoss-bedieningselementen en kleppen, plaatvriezercomponenten zoals platen en slangen.

Plaatvriezerplaten en -slangen.

Ondertussen hebben we duizenden platen geleverd om frosterplaten te vervangen die versleten waren na langdurige dienst aan boord van een vissersvaartuig. We hebben ammoniak-, brijn- en CO2-platen geleverd voor de vervanging van de volgende platefreezer-makers:

– Jackstone
– DSI.
– MMC.
– Kvaerner.

De platen zoals hierboven vermeld waren niet alleen kopieën omdat we de interne kanalen veranderden om het stroompatroon, de warmteoverdracht, de mechanische sterkte of lekkages van de verbindingen te verbeteren.

Daarnaast leveren we vervangende CO2-slangen die ook aanzienlijk zijn verbeterd, niet alleen op kwaliteit, maar ook op de prijs.

Reparatie en service van warmtewisselaars

MAREFSOL heeft deskundige kennis van warmtewisselaars van Shell en buizen omdat we deze warmtewisselaars zelf ontwerpen met HTRI-software. In het geval van problemen met de warmtewisselaar kunnen we de oorzaak van het probleem analyseren, de beste oplossing adviseren en de warmtewisselaar vervangen of repareren.